‘Ach, ach, ach,’ hoor ik een vrouw kwaad roepen bovenuit het lawaai van een gierende automotor. Ik zit op het balkon van mijn hotelkamer te lezen. Normaal kan ik me als ik lees goed afsluiten voor mijn omgeving. Zoals bijvoorbeeld voor het volle terras onder me. Maar dit is wel heel veel tumult.  

Aan de overkant van de weg rijdt een Mini auto zachtjes achteruit. Half op de weg, half op een vrij lang parkeervak. Naast het autootje staat een kleine vrouw. Met haar rug naar me toe en de armen wijd gespreid. Ze heeft een rieten boodschappentas in haar rechterhand. In het belendende parkeervak staat een dikke BMW. ‘Sukkel,’ krijst de vrouw als het achteruitrijdende autootje de Duitse asobak toucheert. Vol gas rijdt de Mini nu schuin vooruit. Alleen het linkerachterwiel staat nog op de rijbaan. De chauffeur blijft ijzerenheinig voor zich uitkijken als hij weer achteruit rijdt en rigoureus naar de andere kant stuurt. Vlak voor de BMW stopt hij. Nu staat alleen het linkervoorwiel op de weg.

Het is het zeventigplus echtpaar uit de kamer hiernaast. Vanmorgen verscheen de man in een onderbroek in dezelfde kleur blauw als de inhuldigingsjurk van Maxima op het balkon. Hij boog zich om de afscheiding van onze balkons heen en zei: ‘Goedemorgen buurman. Boekje aan het lezen?’ Even later hoorde ik hem zijn vrouw wakker maken. ‘Schatje wil je ontbijten?’ De vrouw gromde als een tijger. ‘Slaap nog maar lekker door hoor liefje,’ fleemde de man. ‘Zal ik je om half elf roepen?’ Het bleef doodstil. De vrouw gaf geen sjoege.

Het autootje staat nu tussen de lijn en het trottoir. ‘Goed zo jochie,’ roept het vrouwtje. Met een vlakke hand slaat ze op het dak van het autootje. Ze is een opvallende verschijning met haar zwarte haar met een donkerpaarse gloed en witte oversized japon. Door haar paarsblauwe lippenstift, brede stoppelige peperenzoutkleurige wenkbrauwen en bleke huid lijkt het of ze zo uit een horrorfilm is gestapt.

Hand in hand steekt het stel de weg over. Zij slingert de rieten tas heen en weer. De mini staat keurig midden in het parkeervak. Alsof hij er in één vloeiende beweging is ingedraaid. Het autootje heeft dezelfde kleur als de onderbroek van de chauffeur. Maximablauw. 

Stuur me een email als mensen reageren –

Je moet lid zijn van RotterdamPlus - de ontmoetingsplek voor rijpe Rotterdammers om reacties te kunnen plaatsen.

Join RotterdamPlus - de ontmoetingsplek voor rijpe Rotterdammers