Bestrijding van ouderendiscriminatie

Pluspunt en RADAR, bureau voor gelijke behandeling en tegen discriminatie zetten zich in voor discriminatiebestrijding van ouderen. Op basis van elkaars kennis en kunde ontwikkelen zij een programma dat zich richt op het verhelpen van vormen van discriminatie, vooroordelen en stereotypering waar ouderen last van hebben.

3 Leden

Je moet lid zijn van RotterdamPlus - de ontmoetingsplek voor rijpe Rotterdammers om reacties te kunnen plaatsen.

Join RotterdamPlus - de ontmoetingsplek voor rijpe Rotterdammers

Reacties

 • IK TEL MEE!
  Workshopdag Leeftijdsdiscriminatie op Internationale Ouderendag

  Op 1 oktober is het Internationale Ouderendag. Daarom organiseert Pluspunt, expertisecentrum voor senioren en participatie in samenwerking met RADAR, kenniscentrum op het gebied van gelijke behandeling en discriminatie, een workshopdag over leeftijdsdiscriminatie. De workshopdag vindt plaats bij Humanitas Bergweg, Bergwegplantsoen 10 in Rotterdam. Het begint om 13.00 uur. Deelname is gratis.

  Leeftijdsdiscriminatie
  Senioren komen steeds vaker in aanraking met leeftijdsdiscriminatie op de arbeidsmarkt. Niet alleen op de arbeidsmarkt worden senioren geconfronteerd met vooroordelen op basis van leeftijd, ook elders gebeurt dit.
  Een groeiend aantal senioren vraagt zich af in hoeverre ze nog worden gewaardeerd door de samenleving. Tel je als senior nog wel mee?

  Workshops
  In de workshops op 1 oktober laten we zien dat er wel degelijk kansen bestaan om de kennis, vaardigheden en inzet van senioren te gebruiken. In de workshops gaat u actief aan de slag om kansen inzichtelijk te maken en discriminatie en uitsluiting tegen te gaan. Het delen van ervaringen, overdragen van kennis en stimuleren van weerbaarheid tegen vooroordelen staan deze dag centraal.

  Aanmelden
  Senioren die mee willen doen aan deze inspirerende dag kunnen zich aanmelden bij Pluspunt, 010 – 467 17 11 of m.gomes@pluspuntrotterdam.nl
Dit antwoord is verwijderd.