De PlusClub

De PlusClub, waar Hobby en Talent elkaar ontmoeten.
Voor enthousiaste 50-plussers, die met elkaar dingen willen ondernemen. Die aan elkaar en van elkaar willen leren.
Kortom: Samen Doen!

Heb je een hobby die je graag wilt delen met iemand anders, meld het hier. Is er een activiteit die je met een ander zou willen ondernemen, meld het hier. Is er iets wat je graag aan een ander of van een ander zou willen leren, meld het hier.

Van koken tot wandelen, van een concert luisteren tot schaken. Zoveel dingen zijn leuk om te doen en nog leuker als je het samen doet.
Dit is de plaats om Vraag en Aanbod van hobby's en activiteiten te melden. 

En-Joy the (Plus)Club :D

7 Leden

Je moet lid zijn van RotterdamPlus - de ontmoetingsplek voor rijpe Rotterdammers om reacties te kunnen plaatsen.

Join RotterdamPlus - de ontmoetingsplek voor rijpe Rotterdammers

Reacties

 • Hallo.
  Ik wil graag met leeftijdgenoten dingen ondernemen. Ik hou o.a. van wandelen, musea, lezen en film. maar ook van een terrasje pakken of even op visite voor een bakkie. Ik loop niet zo gauw de deur plat. Zin om kennis te maken?
 • Workshop Creatief met Textiel
  Maandag 06 juli om 12.45u wordt in Humanitas Bergweg de cursus Creatief met Textiel gegeven door Haadjar Fris.
  Haadjar Fris, lees ik op de aankondiging die ik zie liggen bij PlusPunt, is bekend van Fris Projecten. Voor mij was dit nog niet bekend, zodoende Google ik op Fris Projecten en kom uit op een site waarin sociale contacten via kunst en creatief bezig zijn, worden aangemoedigd en ontstaan. Wat een goede ideeën en initiatieven zijn er toch in Rotterdam!
  Al een tijd loop ik rond met plannen om weer met stof en textiel bezig te zijn. Het komt er niet van. Maar deze workshop is een kans om me te laten inspireren. Ik ga er heen en laat me verrassen. En wie weet zie ik jou daar ook :D
 • Ik wil graag naar theater het Kapelletje gaan. Ik weet het alleen niet te vinden daar ik niet bekend ben met Rotterdam. Ik weet wel station Rotterdam Centraal te vinden. Kan iemand me helpen?
  • hallo Marvel, je moet de achteruitgang van het centraal station nemen. Dan ga je naar de andere kant van de Provenierssingel en loopt richting Schiekade (naar rechts). Dan links de Van der Sluysstraat in. Op een gegeven moment zie je rechts een steeg. Je loopt de steeg in en ziet dan rechts de ingang van 't Kapelletje.
 • DURF TE VRAGEN

  Tijdens de vrijwilligersbijeenkomst op donderdag 28 mei kwam het Thema: Durf te vragen aan de orde. En er zijn zeker mensen die durven te vragen, gelukkig :D
  Door middel van speciaal daarvoor gemaakte formulieren vulden een aantal mensen hun verzoeken en voorkeuren in.
  Hieronder volgt de lijst met voorkeuren.
  Roept dit je interesse op, zou je er graag meer van willen weten, reageer dan via de PlusClub, of richt je reactie aan info@pluspuntrotterdam.nl of aan Andrea van Heijgen (vrijwilliger@pluspuntrotterdam.nl)

  De vragen:

  WAT WIE
  Tuinieren en / of activiteiten met ouderen Dieneke Aaldijk

  Activiteiten ondernemen in Charlois, Rotterdam
  met ouderen en jongeren Mirla Gomes

  Zomerscholen voor ouderen - suggesties hiervoor Jan Ming

  Zentangles en doodles tekenen en kleuren Andrea van Heijgen

  Computer en danslessen - suggesties hiervoor Augusta da Cruz

  Levensboeken maken door jonge Kaapverdianen Carla Zonneveld

  Sociale kaart van de vrijwilligers van Pluspunt Marjan Tuk
 • Onder voorbehoud (Even kijken of dochter haar verjaardag dan niet viert of een andere activiteit voorrang heeft, die op mijn wishlist staat) ga ik graag met je mee Andrea.
  • Wat leuk Riet!
 • De PlusClub, om elkaar te vinden. Om elkaar op de hoogte te brengen van activiteiten die gehouden worden:

  Het was heel lang geleden dat ik er was: 't Kapelletje in Rotterdam. Al wist ik uit een grijs verleden waar ik het vinden kon, het was opnieuw even zoeken. Mooi verstopt in een steegje, midden in een drukke wijk in de behuizing van de flats er omheen opgenomen. Binnen heeft het nog steeds een authentieke, eigen sfeer. Op een pilaar hangen allemaal flyers en posters. Op één er van zie ik een aankondiging: Gedichtensalon.
  Op zondagmiddag 31 mei van 14u tot 16u (met uitloop). De toegang is gratis.
  Zie ook: http://theaterkapelletje.nl/#agenda

  Schrijven, ook gedichten maken, ik vind het leuk om te doen.
  Een middag luisteren naar de gedichten van de sprekers, het lijkt me een mooie, zinvolle besteding van een zondagmiddag. Misschien zie ik je daar.
Dit antwoord is verwijderd.